ua en ru

МІУ оскаржить спробу заблокувати конкурс на керівника "Укрпошти"

МІУ оскаржить спробу заблокувати конкурс на керівника "Укрпошти" Фото: "Укрпошта"

Міністерство наголошує, що конкурс проводиться з дотриманням усіх процедур та законодавства

Міністерство інфраструктури отримало ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва про призначення судового засідання, на якому суд розгляне клопотання заборонити подальше проведення конкурсу на керівника державного підприємства "Укрпошта". Про це повідомляє пресс-служба МІУ.

"Один з учасників конкурсу, який не пройшов у наступний етап, подав адміністративний позов, яким просить суд скасувати конкурс через нібито порушення процедури його проведення. Мова йде про Дмитра Чалого, який зараз займає позицію комерційного директора "Укрпошти". Він також подав клопотання про забезпечення позову, щоб завадити комітету з призначення при Мінекономрозвитку розглядати кандидатури претендентів, що пройшли до наступного етапу. Міністерство інфраструктури вважає позов безпідставним, готує заперечення як по його суті, так і по клопотанню про його забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Міністерство наголошує, що конкурс проводиться з дотриманням усіх процедур та законодавства. Через це відомство вважає описані дії нічим іншим, як спробою заблокувати проведення конкурсу особами, які не зацікавлені у прозорому призначенні керівника підприємства.

Нагадаємо,Комісія Міністерства інфраструктури України для проведення конкурсного відбору керівників держпідприємств на засіданні 22 жовтня розглянула документи і пропозиції з управління підприємством учасників конкурсу на заміщення вакантної посади генерального директора Українського держпідприємства поштового зв'язку "Укрпошта".