ua en ru

В МІУ назвали кількість місць в Україні з найбільшою концентрацією аварій

В МІУ назвали кількість місць в Україні з найбільшою концентрацією аварій Ілюстративне фото (pixabey.com)

У міністерстві назвали кроки щодо зменшення кількості місць концентрації ДТП

На сьогодні на дорогах державного значення 106 ділянок, де постійно трапляються дорожньо-транспортні пригоди (ДТП). Про це сказав радник міністра інфраструктури України Віктор Загреба в інтерв'ю ЦТС.

За його словами, згідно з даними МІУ станом на 1 січня 2017 року, найбільше таких небезпечних ділянок на дорогах Одеської області -16. На другому місці в рейтингу місць концентрації ДТП Рівненська область - 11. Менше десятка таких ділянок на дорогах Херсонської області - 8. По сім - у Львівській і Тернопільській областях. У Київській області підвищений ризик аварій відзначений на чотирьох дорожніх ділянках. Зовсім немає місць концентрації ДТП в Луганській та Харківській областях.

В МІУ назвали кількість місць в Україні з найбільшою концентрацією аварійФото: рейтинг областей за кількістю місць концентрації ДТП (cfts.org.ua)

Загреба зазначив, що раніше в таких місцях ставили дорожні знаки, які попереджали водія, що це небезпечна ділянка дороги. Однак досвід показав, що це неефективно.

"Єдине, що дійсно допоможе - взяти конкретне місце, проаналізувати й змінити його проектне рішення, наприклад, поставити роздільники між потоками, каналізувати перехрестя, зробити світлофор на вимогу замість "зебри". За три роки планується перебудувати всі ці "чорні точки", - сказав Загреба.

Він додав, що також в бюджеті закладені кошти на заміну дорожніх знаків на нові, які відповідають держстандарту 2015 року, і на нові бар'єрні огорожі.

Радник міністра додав, що в 2018 році в дорожній фонд було закладено 5% на впровадження заходів для безпеки руху. У цифрах це близько 1,7 млрд гривень.

Нагадаємо, у зв'язку зі збільшенням числа смертельних аварій в Україні, 20 липня 2018 року перший заступник глави МВС Сергій Яровий доручив Національній поліції посилити безпеку на дорогах в курортний сезон. Також глава МІУ Володимир Омелян заявив, що Україна з 2019 року посилює контроль на ринку автобусних пасажирських перевезень.