ua en ru

МІУ і Державіаслужба заявляють про готовність провести переговори з Росавіацією

МІУ і Державіаслужба заявляють про готовність провести переговори з Росавіацією Фото: Андрій Пивоварський

Пивоварський пообіцяв про час і місце проведення двосторонньої зустрічі повідомити додатково

Державна авіаційна служба України (Державіаслужба) отримала лист від Федерального агентства повітряного транспорту РФ (Росавіації) із пропозиціями провести переговори. Про це заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський у Facebook.

"І Мінінфраструктури, і Державіаслужба до цього готові. Час, місце їх (переговорів з Росавіацією, - ред.) проведення та склад української делегації повідомимо додатково", - зазначив Пивоварський.

UKR/ENG. Державіаслужба отримала листа від Росавіації з пропозиціями провести переговори. І Мінінфраструктури, і Державі...

Posted by Андрій Пивоварський - Andrii Pyvovarskyi on 19 жовтня 2015 р.

Нагадаємо, раніше сьогодні представник Росавіації Сергій Ізвольський заявив РБК-Україна про те, що українські авіакомпанії звернулися із проханням до російської сторони дозволити польоти в зимову навігацію. Йшлося про двох перевізників - "Атласджет Україна" і "Ютейр-Україна".

Лист із пропозиціями негайно провести переговори з комплексу питань, наявних у сфері повітряного сполучення, Росавіація направила до Державіаслужби України 16 жовтня 2015 р.

Раніше Росавіація повідомила українським авіакомпаніям про заборону польотів до РФ із 25 жовтня. Як заявив Мінтранс РФ, Росія відкоригує авіапотоки у зв'язку із санкціями.

Нагадаємо, Україна із 25 жовтня повністю припиняє авіасполучення з РФ. Про своє рішення Державіаслужба поінформувала Росавіацію 9 жовтня.

Як повідомлялося, Білорусь готова забезпечити авіасполучення України з РФ.