ua en ru

Українські авіакомпанії просять Росавіацію дозволити польоти в зимову навігацію

Українські авіакомпанії просять Росавіацію дозволити польоти в зимову навігацію Фото: Федеральне агентство повітряного транспорту РФ (Росавіація)

Росавіація пропонує Державіаслужбі України провести переговори про перспективи авіасполучення між країнами

Незважаючи на те, що Україна ініціювала припинення повітряного сполучення з Російською Федерацією, до Федерального агентства повітряного транспорту РФ (Росавіації) надійшли листи від українських компаній із проханням відкрити навігацію в зимовий сезон 2015/2016 рр. Про це РБК-Україна заявив представник Росавіації Сергій Ізвольський.

Зокрема, як зазначив Ізвольський, до Росавіації надійшов лист від ТОВ "Авіакомпанія "Атласджет Україна" із проханням на відкриття навігації в зимовий сезон 2015/2016 рр. за трьома маршрутами: Київ-Москва, Одеса-Москва і Київ-Санкт-Петербург.

Примітно те, що авіакомпанія Atlasjet Ukraine планує отримати дозвіл Росавіації, посилаючись на "давні родинні та соціально-економічні зв'язки між громадянами України та Росії", а також на те, що "виникла гостра необхідність організації прямого авіаційного сполучення в інтересах громадян двох країн". "Реалізація даних прав надасть можливість пасажирам уникнути додаткових витрат, а також максимально скоротить час шляху порівняно з аналогічним перельотом, використовуючи можливості міжнародних аеропортів третіх країн", - йдеться у зверненні української авіакомпанії.

Також із проханням відкрити польоти в зимовий сезон 2015/2016 рр. за маршрутами Київ-Москва і Львів-Москва звернулося ТОВ "Авіакомпанія "ЮТейр-Україна".

У зв'язку з цим, як зазначив Ізвольський, Росавіація 16 жовтня 2015 р. направила до Державіаслужби України лист із пропозиціями негайно провести переговори з комплексу питань, наявних у сфері повітряного сполучення, в будь-якому зручному для української сторони місці. При цьому російська сторона розраховує на те, що пропозиції самих українських авіакомпаній "візьмуть гору над політизованими рішеннями".

Раніше Росавіація повідомила українським авіакомпаніям про заборону польотів до РФ із 25 жовтня. Як заявив Мінтранс РФ, Росія відкоригує авіапотоки у зв'язку із санкціями.

Нагадаємо, Україна із 25 жовтня повністю припиняє авіасполучення з РФ. Про своє рішення Державіаслужба поінформувала Росавіацію 9 жовтня.

Як повідомлялося, Білорусь готова забезпечити авіасполучення України з РФ.