ua en ru

Мітт Ромні переміг на праймеріз у Техасі

Мітт Ромні очікувано виграв праймеріз Республіканської партії в Техасі і тепер може офіційно вважатися кандидатом на пост президента США, повідомляє Associated Press.

Щоб оформити перемогу, Ромні було досить заручитися підтримкою 88 вибірників від Техасу, що він і зробив. Ромні став першим мормоном в історії країни, який побореться за крісло президента.

Офіційно про його висунення буде оголошено лише в кінці серпня на з'їзді Республіканської партії, який пройде в Тампі. Проте відразу після перемоги в Техасі Ромні виступив перед своїми прихильниками, висловивши їм подяку за підтримку. Він пообіцяв покінчити з невдачами, які переслідували країну в останні 3,5 роки (починаючи з моменту обрання Президентом демократа Барака Обами), гарантувавши в майбутньому повну зайнятість і добробут всіх громадян США.

Втім, не всі республіканці задоволені кандидатом від своєї партії. Наприклад, Ромні критикують за дружбу з ексцентричним мільйонером Дональдом Трампом, який є одним з його головних спонсорів. "Якщо він спілкується з такими шарлатанами, виникає питання, яким Ромні буде президентом", - підлила масла у вогонь радник Обами Стефані Каттер.

Зазначимо, за останніми опитуваннями громадської думки, шанси на перемогу у Обами і Ромні практично рівні, з невеликою перевагою у Обами. Останнім часом передвиборна боротьба між ними стає все більш запеклими. Згідно із соцопитуваннями, Обама випереджає Ромні на 7%.