ua en ru

Мітинг опозиції в Москві 10 грудня перенесено на Болотну площу, узгоджене число учасників - 30 тис

Мітинг опозиції, яка протестує проти результатів виборів до Державної думи, з заявленим кількістю учасників до 30 тис. осіб пройде 10 грудня на Болотній площі в Москві, повідомив журналістам заступник мера в уряді столиці Олександр Горбенко.

За його словами "організатори акції погодилися з проведенням мітингу на Болотній площі, яку з метою дотримання мер безпеки запропонували їм для проведення заходу московські влади".

Горбенко додав, що проведення заходу дозволено з 14:00 до 18:00 за московським часом.

У свою чергу в русі "Солідарність" підтвердили факт перенесення заходу, проте підкреслили, що збір учасників акції пройде на раніше оголошеної площі Революції о 14:00, а мітинг на Болотяній розпочнеться о 15:00.

"Раніше місцем проведення мітингу була оголошена площа Революції, де влада Москви погодили захід на 300 осіб, а в разі перевищення чисельності учасників обіцяли акцію розігнати. Однак сьогодні, 8 грудня, організаторам мітингу вдалося домогтися від влади Москви узгодження на 30 тис. осіб на Болотяній площі. Крім того, влада Москви зобов'язалися надати учасникам мітингу безперешкодний прохід по вулицях Москви від площі Революції, де пройде збір учасників акції, до Болотної площі, де буде проходити мітинг ", - пояснила представник руху" Солідарність "Анастасія Рибаченко.

"Ми прийняли таке рішення, оскільки підставити під кийки ОМОНу десятки тисяч людей, багато з яких вперше виходять на публічний захід, ми порахували неприйнятним. Ми ставимо в основу безпеку учасників акції", - у свою чергу, пояснила позицію організаторів представник руху "Солідарність" Надія Мітюшкіна.