ua en ru

Мітинг в Молдові: опозиція на недільній акції вимагатиме відставки Президента

Мітинг в Молдові: опозиція на недільній акції вимагатиме відставки Президента Фото: прапор Молдови

Опозиція буде вимагати спочатку відставки Тімофті, а потім домагатися дострокових парламентських виборів

Учасники недільних протестів у Кишиневі будуть вимагати в першу чергу відставки президента Молдови Миколи Тимофті, заявили в суботу на мітингу лідер Партії соціалістів Ігор Додон і голова "Нашої партії" Ренато Вусатий. Про це повідомляє РИА Новости.

Соціалісти і прихильники Вусатого мають намір вийти в неділю на акції протесту. Вони виступають за відставку керівництва країни, дострокові парламентські і всенародні вибори президента. Лідери опозиції закликали громадян "висловитися проти олігархічної влади". У четвер їх прихильники встановили наметове містечко біля парламенту.

"Президент не має права розпускати парламент за шість місяців до закінчення терміну своїх повноважень (у чинного глави республіки повноваження закінчуються в березні 2016 року). Але він може сам подати у відставку. Ми будемо вимагати спочатку відставки Тімофті, а потім домагатися дострокових парламентських виборів", - сказав Додон.

Лідер "Нашої партії" зазначив, що поряд з відставкою Тімофті протестувальники вимагатимуть відставки уряду, глави Нацбанку, генпрокуратури, центрвиборчкому та керівництва інших державних інститутів.

Нагадаємо, митинг в Молдові: учасники протестів встановлюють намети.