ua en ru

Місія Ради Європи готує доповідь по Криму

Місія Ради Європи готує доповідь по Криму Фото: Турбйорн Ягланд

На півострові перебувала термінова місія РЄ, яка оцінювала ситуацію з правами людини

Після семиденного візиту в анексований Крим місія Ради Європи з прав людини повернулася в Страсбург і готує всеосяжну доповідь генерального секретаря. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради Європи.

"Генеральний секретар Турбйорн Ягланд сьогодні поінформував Комітет міністрів Ради Європи, що делегація зустрічалася з представниками всіх верств суспільства в Криму. Були проведені понад 50 зустрічей в декількох містах, включаючи Сімферополь, Ялту, Севастополь і Бахчисарай", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що очолював місію швейцарський дипломат Жерар Штудман в ході візиту зумів відвідати заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, що перебуває в ув'язненні в Сімферополі.

Також повідомляється, що на основі великого обсягу інформації, зібраної в ході візиту в Крим, посол Штудман і його делегація підготують всеосяжну доповідь генерального секретаря.

Нагадаємо, 25 січня в Крим приїхала термінова місія Ради Європи, яка оцінювала ситуацію з правами людини на півострові.

Також повідомлялося, що Європейський парламент на пленарній сесії в Страсбурзі 4 лютого 2016 року має намір обговорити питання біженців в Європі, а також дотримання прав людини в Криму.