ua en ru

Місія з енергозбереження набуває все більшої ваги в сільському господарстві України, - Мінагрополітики

Місія з енергозбереження набуває все більшої ваги в сільському господарстві України поряд із продовольчою місією. Таку думку сьогодні висловив заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олександр Сень на міжнародному форумі з питань біоенергетики "Використання потенціалу відходів сільськогосподарського виробництва, як джерела відновлюваної енергії в Україні", передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу сказати, що сьогодні йде розмова у руслі нової місії сільського господарства, про яку ми останнім часом не лише говоримо, а все більше робимо у її розвитку. Це місія пов'язана з енергетичним забезпеченням і в нас в Україні, й в світі в цілому. Я думаю, що вона останнім часом поряд із продовольчою місією стає все більш важливою і вона має все більший розвиток і наростання. В цьому відношенні Міністерство аграрної політики передбачає дуже великі можливості й дуже серйозні завдання, які стоять перед аграрним сектором України", - зазначив Сень.

За його словами, напрацювання в даному випадку здійснюється відразу в кількох напрямках, серед яких важливе місце має зайняти виробництво біоетанолу.

"Якщо говорити про біоетанол, це єдиний шлях і в стабілізації роботи цукрової галузі, необхідність якої ми відчуваємо, в тому числі в цьому році, й єдиний шлях вирішення проблеми цукрової галузі щодо диверсифікації виробництва цієї галузі, що дасть можливість нам говорити про стабільне і прогнозоване виробництво цукрових буряків, цукру і їх використання", - додав Сень.

Читайте також: "Укрспирт" шукає близько 1 млрд грн на перепрофілювання заводів під виробництво біоетанолу