ua en ru

Місія ОБСЄ зустрілася з екіпажем затриманого в Херсоні танкера

Місія ОБСЄ зустрілася з екіпажем затриманого в Херсоні танкера Фото: "Механік Погодін" (ShipSpotting.com)

Судновласник зазначив, що екіпаж "Механіка Погодіна" забезпечений усім необхідним

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ провела зустріч з екіпажем затриманого в Херсоні російського танкера "Механік Погодін". Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії-власника судна.

Повідомляється, що делегація місії ОБСЄ змогла відвідати місце швартування танкера. Також повідомляється, що вони відмовилися від відвідування судна, так як їх мандат поширюється тільки на територію України.

У компанії відзначили, що екіпаж забезпечений продуктами харчування і медикаментами, у моряків є можливість залишати у разі необхідності судно, а також у будь-який час зв'язуватися з родичами та близькими.

Нагадаємо, 21 серпня ОБСЄ поскаржилася на недопуск до затриманого в Херсоні російському танкеру. Спостерігачі намагалися потрапити в порт, щоб з'ясувати деталі затримання танкера, проте співробітник Служби безпеки України заявив про необхідність попереднього дозволу порту на доступ до "Механіка Погодіна".

До цього стало відомо, що російський корабель "Механік Погодін" на три роки заблокований в порту Херсона з тієї причини, що судновласник перебуває під санкціями.