ua en ru

ОБСЄ поскаржилася на недопуск до затриманого в Херсоні російського танкера

ОБСЄ поскаржилася на недопуск до затриманого в Херсоні російського танкера Фото: судно "Механік Погодін" (ShipSpotting.com)

Місія ОБСЄ не змогла потрапити на танкер без попереднього дозволу

Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ не пустили до затриманого в порту Херсона російського танкера "Механік Погодін". Про це йдеться у звіті місії за 20 серпня.

Повідомляється, що 17 серпня місія ОБСЄ намагалася потрапити в порт, щоб з'ясувати деталі затримання танкера. Але біля воріт нафтового терміналу співробітник Служби безпеки України заявив про необхідність попереднього дозволу порту на доступ до "Механіка Погодіна". У місії зазначили, що продовжать стежити за цією справою.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що російський корабель "Механік Погодін" на три роки заблокований в порту Херсона у зв'язку з тим, що знаходиться в списку санкцій України.

Танкер затримали в порту Херсона 10 серпня. Постпред президента України в Криму Борис Бабин заявив, що це сталося через те, що власник судна перебуває під санкціями. Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова повідомила, що на борту "Механіка Погодіна" знаходяться 12 росіян. Зазначимо, сам екіпаж судна не затриманий. Служба безпеки України до нього претензій не має.