ua en ru

Місія ОБСЄ в Україні вважає, що Луганська ОДА було обстріляно ракетами з літака

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні вважає, що будівлю Луганської обласної державної адміністрації було обстріляно ракетами, випущеними з літака.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні вважає, що будівлю Луганської обласної державної адміністрації було обстріляно ракетами, випущеними з літака. Про це йдеться у звіті місії, поширеному прес-службою ОБСЄ.

"У Луганській області ситуація залишається нестабільною. 2 червня близько 15:00 ракети потрапили в захоплену будівлю обласної адміністрації. Наскільки може судити спостережна місія ОБСЄ, ушкодження були нанесені некерованими ракетами, випущеними з літака. Число жертв невідомо", - йдеться в повідомленні.

Крім того, відзначають в ОБСЄ, ряд жителів Луганська й області намагалися втекти із зони бойових дій. За інформацією спеціальної моніторингової місії, квитки на потяги до Харкова і Києва повністю заброньовані на найближчі декілька днів.

Раніше прес-офіцер антитерористичної операції Олексій Дмитрашковський заявив, що вибух в Луганській обласній державній адміністрації відбувся всередині будівлі, ніякого обстрілу зовні не було.

"Найбільш вірогідною причиною вибуху було недбале і невміле поводження зі стрілецькою зброєю та вибуховими речовинами", - заявив Дмитрашковский.

За його словами, обстрілу будівлі ззовні, тим більше - з літака, не було.

Нагадаємо, раніше в прес-службі самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) повідомили, що ВПС України сьогодні близько 15:00 завдали авіаудар по будівлі Луганської обласної державної адміністрації, є жертви.

Зазначимо, що Міністерство закордонних справ Росії вважає авианападение на Луганськ зривом Женевських домовленостей від 17 квітня.