ua en ru

Місія ОБСЄ продовжує констатувати збільшення потоку людей з РФ в Україну

Місія спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), що знаходиться на російських пропускних пунктах "Гуково" і "Донецьк", продовжує відзначати збільшення числа людей, що прибувають в Україну з Росії.

Місія спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), що знаходиться на російських пропускних пунктах "Гуково" і "Донецьк", продовжує відзначати збільшення числа людей, що прибувають в Україну з Росії. Про це йдеться у звіті місії спостерігачів ОБСЄ за 3 вересня.

"Спостерігається явна зміна в кількості людей, що перетинають кордон - більше людей виїжджає з Російської Федерації в Україну", - йдеться у звіті.

Крім того, ОБСЄ фіксує підвищену військову активність біля пунктів пропусків, яка в основному, за даними спостерігачів, виражається в активних польоти безпілотних літальних апаратів.

Станом на 3 вересня на двох російських прикордонних пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково" працює 19 співробітників місії, в числі яких 3 адміністративних асистента та 16 міжнародних спостерігачів.

Нагадаємо, 27 серпня місія спостерігачів ОБСЄ, що знаходиться на російських пропускних пунктах "Гуково" і "Донецьк", констатувала збільшення числа людей, що прибувають в Україну з Росії. "Вперше після прибуття місія відзначає в останні два дні більшу кількість прибуваючих з Російської Федерації в Україну, ніж тих, что в'їжджає в Російську Федерацію. Зміна тенденції супроводжувалося збільшенням руху через кордон в обох пропускних пунктах", - зазначалося у звіті місії.

Спостерігачі ОБСЄ тоді повідомляли, що якщо минулого тижня в пропускному пункті "Гуково" потік виїжджаючих з України в РФ людей було більше, то 25 і 26 серпня збільшилася кількість осіб, що в'їжджають в Україну з Росії.