ua en ru

Місія ОБСЄ попередньо підтверджує обстріл селища Сартана під Маріуполем бойовиками ДНР

Місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) попередньо підтверджує обстріл селища Сартана під Маріуполем бойовиками самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) попередньо підтверджує обстріл селища Сартана під Маріуполем бойовиками самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це йдеться у черговому звіті, розміщеному на сайті організації.

Як наголошується в звіті, місія ОБСЄ прибула в Сартану в 17:00 і зафіксувала на землі залишки ракети РСЗВ БМ-21 "Град", розташування яких передбачало, що ракета була запущена з сходу.

"Чоловік у цивільному, міліціонер, сказав місії, що сім чоловік були вбиті і п'ятнадцять поранені в селищі в результаті обстрілу приблизно о 14:20. Місія залишила населений пункт через 15 хвилин з-за постійних обстрілів, які мали місце між українськими солдатами на контрольно-пропускному пункті на схід від селища і невідомими, імовірно нерегулярними збройними формуваннями, що входять у "Донецьку Народну Республіку", розташованими десь далі на схід", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, в результаті обстрілу бойовиками селища Сартана під Маріуполем 14 жовтня, за даними екс-голови ДонОДА Сергія Тарути, загинули 9 осіб, ще 18 отримали поранення. У Маріуполі 15 жовтня оголошено днем жалоби за загиблими.