ua en ru

Місія ОБСЄ потрапила під мінометний вогонь під Водяним

Місія ОБСЄ потрапила під мінометний вогонь під Водяним Фото: СММ ОБСЄ потрапила під обстріл

Свій візит спостерігачі ОБСЄ попередньо координували з представниками СЦКК

Експерти наглядової місії ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл біля населеного пункту Водяне за 94 км від окупованого Донецька. Про це свідчать дані звіту від 22 червня, оприлюдненому на офіційному сайті міста, передає "5 канал".

"У 11:18 СММ (Спеціальна моніторингова місія, - ред.) діяла в режимі пішого патруля і розмовляла з подружньою парою біля їх будинку, коли на село впали сім мінометних снарядів, імовірно, калібру 82 міліметри", - йдеться в повідомленні.


Представникам СММ і Збройних сил України разом з українським членом Спільного центру з координації та контролю (СЦКК) вдалося сховатися в будинку.

Як йдеться у звіті, "спостерігачі ОБСЄ негайно зв'язалися з членами дзеркального патрулю СММ в контрольованому "ДНР" Коминтерновом (за 23 кілометри на північний схід від Маріуполя), якого супроводжував представник ЗС РФ в СЦКК, щоб забезпечити припинення вогню".

Після припинення вогню, патрульні попрямували до автомобіля, однак прогриміло ще 2 вибуху, за попередніми даними з міномета.

Також спостерігачі заявили ще про 2 потужних вибухи в районі Водяного. Одна міна спровокувала пожежу в будинку, в результаті чого він згорів.

За даними звіту, свій візит спостерігачі координували з представниками СЦКК режиму припинення вогню на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ОБСЄ заявили про втручання в роботу їх місії на Донбасі.