ua en ru

Міщенко: пенсійною реформою Гройсман поділив українців на два "сорти"

Міщенко: пенсійною реформою Гройсман поділив українців на два "сорти" Фото: Сергій Міщенко (facebook)

Міщенко звинуватив Гройсмана у несправедливій пенсійній політиці

Народний депутат Сергій Міщенко заявив, що пенсійною реформою прем'єр-міністр України Володимир Гройсман поділив українців на два "сорти". Про це Міщенко написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Уряд безглуздою пенсійною реформою сьогодні не тільки вносить розкол в українське суспільство, але і безпосередньо фінансує окуповані території", - заявив народний депутат.

Він зазначив, що, пообіцявши суттєве збільшення пенсій по всій країні, фактично уряд зробив так, що 70% коштів на пенсійну реформу опиняється на окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

"За інформацією, яку мені надали в Міністерстві соціальної політики, наприклад, у Волинській області надбавки більше тисячі гривень отримали лише 23 тисячі пенсіонерів. Інші 211 тисяч отримали копійки. У Донецькій області більше тисячі гривень отримали 278 тисяч пенсіонерів! В Тернопільській області лише 12 тисяч пенсіонерів отримали гідні надбавки. А 204 тисячі!!! - ганебні подачки. У той же час, в Луганській області майже 100 тисяч пенсіонерів отримали надбавки від 1000 до 6000 гривень", - написав Міщенко.

За словами нардепа, уряд розділив Україну на два "сорти". "З одного боку - вся Україна, яка отримала мінімальні надбавки до пенсії, з іншого - Луганська і Донецька область - де пенсії підняли на 3-5 тисяч гривень. При цьому приблизно 70 відсотків цих гігантських пенсій припадає на окуповані території, де ще одну пенсію отримують від російських окупантів", - написав політик.

"Сьогодні єдиний вихід із ситуації - прийняття вже зареєстрованих законопроектів, які відновлюють пенсійну справедливість для всієї України, а не тільки для однієї її частини", - зазначив Міщенко.