ua en ru

Світові витрати малого і середнього бізнесу на IT перевищать 500 млрд доларів

Світові витрати малого і середнього бізнесу на IT перевищать 500 млрд доларів Фото: витрати СМБ на ІТ перевищать 500 млрд доларів

Понад 85% всіх витрат припаде на ПО, апаратне забезпечення і сервіси

Витрати компаній малого і середнього бізнесу (компанії зі штатом не більше 1 тисячі співробітників) на інформаційні технології в світі за підсумками поточного року досягнуто 564 млрд доларів, повідомляє "Компьютерное обозрение" з посиланням на дослідницьку компанію IDC.

Якщо прогнози експертів виправдаються, то до 2020 року витрати в цьому сегменті складуть 668 млрд доларів, середньорічне зростання очікується в межах 4,2%.

Понад 85% всіх витрат припаде на ПО, апаратне забезпечення і сервіси. У свою чергу понад половини витрат на програмне забезпечення сформують системи ERM, CRM і рішення з управління контентом, а велика частина апаратних витрат буде пов'язана з покупкою мережевого устаткування, комп'ютерів і периферії.

Найбільшим регіональним ринком, на думку експертів, залишиться Північна Америка, витрати сегмента, що працює в цьому регіоні складуть 168,7 млрд доларів. Наступними великими ринками будуть Західна Європа і країни Азіатсько-тихоокеанського регіону.

Нагадаємо, світовий ринок ІТ-послуг перевищить 700 млрд доларів до 2020

IT