ua en ru

Світовий випуск сталі в липні знизився на 3,3% в порівнянні з червнем, - ВАВС

Світовий випуск сталі в липні склав 114,8 млн т (що на 9,6% вище, ніж у липні 2009 р., і на 3,3% нижче відносно червня 2010 р.), а за рік - 1,35 млрд т . Про це повідомляє Всесвітня асоціація виробників сталі (ВАВС).
Випуск сталі на українських підприємствах склав 2,4 млн т, що на 9,6% менше, ніж у червні. У Росії обсяг виробництва сталі в липні досяг 5,6 млн т - на 3% більше, ніж місяцем раніше. У Китаї в липні було вироблено 51,7 млн т - на 3,6% менше червневого показника. У США обсяг виплавки скоротився на 7% до попереднього місяця, склавши 6,7 млн т.
На думку інвестиційної компанії «Ренесанс Капітал», дана новина позитивна для гірничо-металургійного сектору. «Ми як і раніше очікуємо позитивної динаміки цін на сталь в короткостроковій перспективі, оскільки ринок був нещодавно збалансований за рахунок скорочення випуску у неінтегрованих виробників... Ринок сталі, мабуть, у вересні буде відновлюватися, у зв'язку з чим в найближчі тижні може посилитися попит на акції гірничо-металургійних компаній»,-сказано в повідомленні ІК.