ua en ru

Світовий ринок ПК продовжує скорочуватися, - IDC

Світовий ринок ПК продовжує скорочуватися, - IDC Фото: ринок ПК продовжує знижуватися

58% всього ринку контролює "трійка" постачальників – Lenovo, HP і Dell

У третьому кварталі 2016 року IDC зафіксувала зниження світових поставок комп'ютерів на 3,9% порівняно з аналогічним кварталом попереднього року до 68 млн пристроїв, повідомляє "Компьютерное обозрение".

При цьому такий результат виявився краще прогнозів.

"Після активного скорочення наявних складських запасів, що спостерігалося протягом останнього року, вендори, напередодні очікуваного високого передноворічного сезону, приступили до їх наповнення новими системами", - зазначає видання.

58% всього ринку контролює "трійка" постачальників – Lenovo, HP і Dell (роком раніше їх спільна частка становила 55%).

Драйверами ринку залишаються розвинені регіони, причому на найбільшому з них — у США — наголошується другий квартал поспіль зростання поставок. Прирости також зуміли Японія і Канада, а в країнах EMEA (Європа, Близький Схід і Африка) спад виявився вкрай низьким.

За прогнозами компанії, HP до кінця року зможе повернути собі першу позицію, потіснивши звідти Lenovo. Зараз частка компаній становить 19,7 і 21,2% відповідно. Як відзначають експерти поставки Lenovo знижуються із-за падіння попиту на пріоритетному для компанії китайському ринку. Третій гравець ринку Dell за підсумками кварталу зумів зміцнити свої позиції в Японії і США, а також в країнах EMEA та Латинської Америки.

Поставки ПК знову впали, однак можуть стабілізуватися в передноворічний сезон

Нагадаємо, у другому кварталі падіння ринку ПК становило 4,5%.