ua en ru

Світовий ринок обладнання для відеоконференцій перевищив півмільярда доларів

Світовий ринок обладнання для відеоконференцій перевищив півмільярда доларів Фото: світовий ринок обладнання для відеоконференцій перевищив півмільярда доларів

Лідером ринку продовжує залишатися компанія Cisco, яка контролює частку в 46%

За підсумками третього кварталу ринок обладнання для відеоконференцій в світі досяг 542 млн доларів, що на 6,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє "Компьютерное обозрение" з посиланням на дослідження IDC.

При цьому різні сегменти ринку розвивалися нерівномірно. Так, доходи від поставок кабінетних систем відеоконференцзв'язку зросли на 7% до 372,6 млн доларів, а сегмент обладнання для розвитку видеоинфраструктуры виріс на 22,5% і склав 107,5 млн доларів. У той же час виручка в сегменті обладнання для мультикодекового телеприсутності скоротилася на 26,4% до 24,4 млн доларів, а ніша систем для персональних відеоконференцій скоротилася на 10,5% і склав 37,8 млн доларів.

Лідером ринку продовжує залишатися компанія Cisco, яка контролює частку в 46%. 21% ринку займає компанія Polycom, а замикає «трійку» компанія Huawei з часткою ринку в 12,2%.

Нагадаємо, Google хоче використовувати дрони для проведення відеоконференцій.