ua en ru

Світову кризу Україна має використати для реформ і подолання корупції, - ЄБРР

Світову фінансово-економічну кризу уряд України має використати для впровадження структурних реформ і подолання корупції. Від економіки важкої промисловості країна повинна перейти до економіки інноваційних технологій і людського потенціалу. Ці рекомендації Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) нині у Києві оприлюднив керівник Департаменту зовнішніх і внутрішніх зв'язків банку Джонатан Чарльз, передає радіо "Свобода".

"В англійській мові маємо визначення: "ніколи не дозволяйте собі змарнувати гарну рецесію". Охолодження світового ринку уряд України має використати для наповнення внутрішнього ринку якісними товарами і послугами вітчизняного виробництва та очищення системи господарювання від корупції. Це наші рекомендації для 2013 року, щоб подолати рецесію у 2014 році", - наголосив Чарльз.

За словами експерта, в Україні Євробанк впроваджує проекти з модернізації комунальних міських господарств (таких проектів понад 15), в яких партнерами ЄБРР виступають міські органи влади. На кошти банку уряд України модернізував трасу "Чоп - Київ", поліпшив інфраструктуру "Укрзалізниці" та будує новий захисний об'єкт на Чорнобильській АЕС.

Старший радник ЄБРР Антон Усов зазначив, що згідно з правилами банку, більшість інвестицій має іти у приватний сектор. В Україні через високий рівень корупції та відтік інвестицій залучати приватний бізнес до співпраці складніше, ніж у сусідніх з Україною державах (у Польщі, Туреччині й Росії). Як зазначив Усов, на сьогодні єдиний привабливий для банку сектор економіки України з належним рівнем представлення приватного капіталу - це агропромисловий комплекс.

Читайте також: При запуску в Україні швидкісних поїздів Hyundai не були враховані особливості інфраструктури, - ЄБРР