ua en ru

У світі через протипіхотних міни в 2016 році загинули понад 2 тис. осіб

У світі через протипіхотних міни в 2016 році загинули понад 2 тис. осіб Фото: замінована місцевість (flickr.com/ministryofdefenceua)

Україна порушує Конвенцію про заборону мін, не знищивши запаси в обумовлені терміни

У 2016 році у всьому світі через протипіхотні міни загинули понад 2 тис. людей. Про це йдеться в дослідженні групи Landmine and Cluster Munition Monitor, яка проводить фактичний моніторинг виконання міжнародного Договору про заборону мін та Конвенції про касетні боєприпаси.

Повідомляється, що за 2016 рік в результаті підривів на мінах загинули не менше 2 089 осіб по всьому світу. За цей час незаконні збройні групи використовували протипіхотні міни, щонайменше, в дев'яти країнах: Афганістані, Індії, Іраку, М'янмі, Нігерії, Пакистані, Сирії, Ємені та Україні.

Крім того, в додаткових висновках звіту зазначено, що Україна порушує Конвенцію про заборону мін, тому що пропустила крайній термін знищення запасів.

Нагадаємо, раніше помічник генсека ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер заявила, що Донбас стає одним з найбільш замінованих регіонів у світі.

"Східна Україна зіткнулася з проблемами захисту. Вона швидко стає одним з найбільш замінованих регіонів у світі, і якщо проблему не вирішити, це зупинить її розвиток на багато років вперед", - заявила вона.