ua en ru

Донбас стає одним з найбільш замінованих регіонів у світі, - ООН

Донбас стає одним з найбільш замінованих регіонів у світі, - ООН Фото: в ООН розповіли про ситуацію з мінуванням Донбасу (ua.icrc.org)

Проблема мінування Донбасу зупинить його розвиток на багато років вперед

Окупований Донбас стає одним з найбільш замінованих регіонів у світі. Про це на брифінгу про гуманітарну ситуацію в Україні заявила помічник генсека ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер, заяву якої опубліковано на сайті організації.

"Східна Україна стикається з проблемами захисту. Вона швидко стає одним з найбільш замінованих регіонів у світі, і якщо проблему не вирішити, це зупинить її розвиток на багато років вперед. Розмінування і просвітництво про ризик мін необхідно у всіх районах, особливо уздовж лінії зіткнення, включаючи контрольно-пропускні пункти на де-факто кордоні", - заявила Мюллер.

Нагадаємо, раніше постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив про впевненість у врегулюванні на Донбасі при введенні миротворчого контингенту в зону конфлікту.

Зазначимо, до цього в ході візиту в Авдіївку президент України Петро Порошенко заявляв, що все робить для того, щоб миротворці були на Донбасі.