ua en ru

У світі загинуло 97 журналістів у 2017 році

У світі загинуло 97 журналістів у 2017 році фото: журналісти (minagro.gov.ua)

Число загиблих журналістів склало менше 100 вперше за 9 років

Протягом 2017 року в 28 країнах загинуло 97 журналістів. Такі дані опубліковані в щорічній доповіді неурядової організації Press Emblem Campaign (PEC).

Як наголошується, число жертв в цьому році нижче, ніж в минулому -144. В організації підкреслили, що вперше з 2008 року PEC зареєструвала менше 100 загиблих серед працівників ЗМІ у світі. Всього ж за 10 років число загиблих досягло 1197 осіб".

"Серед найбільш небезпечних для працівників ЗМІ країн на перше місце організація поставила Мексику, де з січня загинуло 14 працівників преси. У першій п'ятірці також Ірак, Афганістан, Індія і Пакистан. На ці п'ять країн припадає 45 випадків загибелі журналістів. Шосту і сьому позиції займають Філіппіни і Сирія, далі йдуть Сомалі і Гондурас", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що серед жертв зросло число жінок: з п'яти в минулому році до 16 у нинішньому. Найбільш небезпечними регіонами для роботи преси в минулому році були Азія, де загинули 32 журналіста, а також Латинська Америка і Близький Схід, включаючи Туреччину.

Press Emblem Campaign має консультативним статусом при ООН. У статистикою, яку веде організація, відображені випадки вбивств журналістів при виконанні професійних обов'язків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Південному Судані загинув американський журналіст, який кілька років висвітлював події на Донбасі для ЗМІ світового рівня.