ua en ru

Клімкін заявив, що РФ бреше "в промисловому масштабі" про конфлікт з Україною

Клімкін заявив, що РФ бреше "в промисловому масштабі" про конфлікт з Україною Фото: Павло Клімкін (twitter.com_pavloklimkin)

Міністр вважає, що світ повинен прокинутися і усвідомити загрозу, витікаючу від РФ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Російська Федерації "бреше в промисловому масштабі" про "гібридну війну", яку веде проти України. Про це він заявив британському виданню MailOnline.

Міністр також вважає, що світ повинен прокинутися та усвідомити загрозу від РФ.

Його заява була зроблена після того, як прем'єр Великої Британії Тереза ​​Мей звинуватила Росію у спробі посіяти розбіжності у Західному регіоні.

"Світ повинен краще зрозуміти це і природу гібридної війни, як це вже робить британський прем'єр-міністр", - сказав Клімкін.

За його словами, Україну радує критика Британії на адресу РФ за використання державних ЗМІ у створенні фейкових новин та спроби посіяти розбрат на Заході.

"Ми страждаємо від гібридної війни Росії, яку вона розв'язала в світі у 2014 році разом із вторгненням у Крим і Донбас у моїй країні. Ми обговорюємо Донбас, Росія каже, що її солдатів там немає, незважаючи на те, що у них є близько 500 танків - у чотири рази більше бойових танків, ніж у британської армії, - у підмогу до сотень одиниць іншого важкого озброєння і тисяч російських регулярних військ і найманців", - заявив глава МЗС України.

Також він сказав, що Україна також зазнала російського кібер-саботажа на своїх енергомережах.

Нагадаємо, у середині листопада прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей звинуватила Росію у втручанні у вибори інших держав і в розповсюдженні фальшивих новин, назвавши їх спробами "озброєння інформації", щоб створити дисонанс у Західному регіоні.