ua en ru

Мей звинуватила Росію у втручаннях у вибори і поширенні фейків

Мей звинуватила Росію у втручаннях у вибори і поширенні фейків Фото: Тереза Мей (flickr.com/number10gov)

Прем'єр Великої Британії заявила, що Росії не вдасться зруйнувати західні інституції

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звинуватила Росію у втручанні у вибори інших держав і поширенні фальшивих новин, назвавши їх спробами "озброєння інформації", щоб посіяти розбрат на заході. Про це вона заявила під час виступу на банкеті лорд-мера лондонського Сіті, пише The Guardian.

Мей також виступила проти "масштабу і характеру" дій Росії, які "загрожують міжнародному порядку, від якого ми всі залежимо".

Британський прем'єр перерахувала спроби Росії підірвати в останні роки західні інституції та заявила, що РФ не вдасться досягти своїх цілей.

"У мене дуже просте повідомлення для Росії. Ми знаємо, що ви робите. І вам це не вдасться. Тому що ви недооцінюєте стійкість наших демократій, постійне тяжіння вільних і відкритихспільнот і прихильність західних країн альянсам, які нас пов'язують", - попередила вона.

Мей також додала, що Велика Британія робитиме все необхідне, щоб захистити себе, а також працюватиме з союзниками, "щоб чинили (з Росією, - ред.) аналогічно".

Вона також звинуватила Росію в хакерських атаках на Міністерство оборони Данії і Бундестаг.

Зі слів прем'єра, Лондон не бажає "повертатися до холодної війни або ж перебувати в стані постійної конфронтації", але, якщо РФ продовжить реалізовувати свою нинішню політику, Британія має захищати свої інтереси, Європи і всього світу.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що хороші відносини Вашингтона і Москви сприяли б вирішенню низки міжнародних криз.