ua en ru

У МІП розповіли про фейкові звинувачення України в незаконній торгівлі зброєю

У МІП розповіли про фейкові звинувачення України в незаконній торгівлі зброєю Фото: Дмитро Золотухін

Такі випадки відбуваються щонайменше раз на рік

В Міністерстві інформаційної політики України розповіли про фейкові звинувачення України у незаконній торгівлі зброєю. Про випадки таких звинувачень повідомив заступник голови відомства Дмитро Золотухін, передає Еспресо.TV.

Так, за словами чиновника, випадки безпідставного звинувачення України в незаконних постачаннях зброї фіксуються як мінімум раз на рік.

"Останній такий випадок був у листопаді 2015 року, коли видання Франс-Прес оприлюднило інформацію, що Україна нібито постачала "ІД" ПЗКР китайського виробництва", - повідомив він, зазначивши, що в той раз було встановлено, що жодних постачань не було.

"Я не думаю, що нам слід вважати, що в New York Times всі агенти Кремля. Якщо перечитати цю статтю, то вона вся побудована на точці зору однієї людини, яка працює в недержавній організації", - сказав Золотухін.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times з посиланням на фахівця з ракетних питань в Міжнародному інституті стратегічних досліджень Майкла Еллемана повідомляло, що Північна Корея могла викрасти ракетні розробки українського заводу "Південмаш".