ua en ru

МІП перевірить діяльність російських ЗМІ, що мовлять в Криму кримськотатарською мовою

МІП перевірить діяльність російських ЗМІ, що мовлять в Криму кримськотатарською мовою Фото: Сергій Костинський

МІП готує сигнального листа до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України

Міністерство інформаційної політики України перевірить діяльність російського державного телеканалу "Міллет" та радіостанції "Ветан Седаси", мовлення яких відбуватиметься кримськотатарською мовою. Про це повідомив радник Міністра інформаційної політики України Сергій Костинський в коментарі агентству QHA, повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, за словами Костинського, "питання про правомірність мовлення подібних ЗМІ на території України буде внесено в повістку засідання Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення та радіомовлення", що діє при Міністерстві інформаційної політики України.

Він також розповів, що потребує вивчення те, яку матеріально-технічну базу використовують "Міллет" та "Ветан Седаси" і на яких частотах вони будуть мовити в окупованому Криму. Він також наполягає на вивченні питання, чи є правомірним комерційне співробітництво між російськими державними підприємствами, що працюють на окупованій території, із європейськими компаніями, та чи відповідає контент таких ЗМІ нормам європейського законодавства.

Окрім цього Костинський заявив, що МІП готує сигнального листа до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України.

"Це може спричинити заборону на включення телеканалу в пакети українських операторів кабельного ТБ, якщо будуть виявлені порушення українського законодавства", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МІП забезпечить вихід кримських програм на каналах "Ukraine Tomorrow" і "Крим".