ua en ru

МІП забезпечить вихід кримських програм на каналах "Ukraine Tomorrow" і "Крим"

МІП забезпечить вихід кримських програм на каналах "Ukraine Tomorrow" і "Крим" Фото: Сергій Костинський

Обіцяють транслювати програми "Голос Криму", "Zaman" і "Крим. Реалії"

Міністерство інформаційної політики (МІП) України забезпечить трансляцію кримських програм на каналах "Ukraine Tomorrow" і "Крим". Про це під час прес-конференції заявив радник міністра інформаційної політики України Сергій Костинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство інформаційної політики бере на себе зобов'язання забезпечити трансляцію кримських програм на телеканалах "Ukraine Tomorrow" і відновленому телеканалі ДТРК "Крим", які візьмуть на себе функцію поширення цього контенту за кордоном", - повідомив Костинський.

У той же час він уточнив, що контент будуть надавати кримські ЗМІ, які знаходяться на материковій Україні, але на яких працюють журналісти в Криму.

""Ukraine Tomorrow" буде транслювати контент кримських мовників на материку. Хронометраж становить 20-25-50 хв. Це такі програми як "Голос Криму", "Zaman" і "Крим. Реалії". Також документальні фільми. Немає сенсу виробляти контент заново, якщо він і так є. І як раз спеціалізація кримських ЗМІ полягає в тому, що у них є журналісти на окупованій території, вони є постачальниками ексклюзивного контенту", - додав Костинський.

Нагадаємо, Мінінформполітики презентує концепцію каналу "Ukraine Тomorrow" через місяць.