ua en ru

МінЖКГ України веде переговори з іноземними інвесторами для залучення інвестицій для утеплення житлових будинків в Україні

МінЖКГ України веде переговори з іноземними інвесторами для залучення інвестицій для утеплення житлових будинків в Україні. Про це повідомив заступник міністра з питань житлово-комунального господарства України Віталій Шаповаленко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами В.Шаповаленка, на сьогодні питання енергозбереження в Україні стоїть особливо гостро і в програмі реформування ЖКГ на 2009-2014 рр. поставлене завдання скоротити енергозбереження на 20%. Аналіз, проведений фахівцями, показав, що близько 60% тепловтрат відбувається в житловому фонді, тобто 30% тепла втрачається при його подачі від теплогенеруючого підприємства до житлового фонду. «Тому без проведення робіт з комплексної модернізації житлових будинків - а це їх утеплення, вирішити проблему зниження енергоспоживання, неможливо», - наголосив він.

Він зазначив, що в Україні є позитивні приклади проведення робіт з тепломодернізації будівель, які на 40-50% дозволяють скоротити споживання енергоносіїв.

Він пояснив, що близько 7% тепловтрат відбувається через покрівлю, близько 40-42% - через стіни, 16% - через вікно, 25% - через систему вентиляції і 5% - через підвали.

В.Шаповаленко зазначив, що в бюджеті на 2011 р. міністерство планує прописати виділення грошових коштів на тепломодернізацию будівель.