ua en ru

МОЗ у листопаді отримає пропозиції щодо закупівлі ліків на суму понад 1,7 млрд грн

  Міністерство охорони здоров'я України в листопаді 2014 р. отримає пропозиції щодо закупівлі ліків за державними програмами на суму понад 1,774 млрд грн

Міністерство охорони здоров'я України у листопаді 2014 р. отримає пропозиції щодо закупівлі ліків за державними програмамина суму понад 1,774 млрд грн. Про це заявив під час брифінгу в.о. міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець, повідомляє прес-служба відомства.

За словами Лазоришинця, станом на 1 жовтня 2014 р. в Антимонопольному комітеті було заблоковано торгів на суму 504 млн грн, то нині всі питання розблоковані.

"Протягом листопада 2014 р. відбудеться відкриття близько 50 пропозицій учасників державних закупівель за централізованими заходами та державними програмами на суму понад 1,774 млрд грн, що становить 82,13% від загальної суми, виділеної МОЗ України на державні закупівлі", - повідомив Лазоришинець.

Як зазначалося на брифінгу, станом на 20 жовтня 2014 р. зі складів "Укрвакцини" в регіони за бюджетними програмами поставлено лікарських засобів:

- медикаментів для дітей з первинним імунодефіцитом на суму близько 1 млн грн;

- медикаментів для дітей, хворих на хронічний вірусний гепатит - на суму близько 500 тис. грн;

- вакцини "Пентаксим» - на суму 121 млн грн.

За словами Лазоришинця, МОЗ вживає безпрецедентних заходів, аби виправити ситуацію до моменту завершення тендерних торгів. Зокрема, тривають переговори з Глобальним фондом, зі Світовим банком, з ВООЗ, Червоним Хрестом. Завдяки активній позиції Міністерства, Україна вже отримала гуманітарну допомогу від Грузії, Словаччини, Ізраїлю, США. Найближчим часом відбудеться передача третього траншу гуманітарної допомоги від ВООЗ.

Крім того, 20 жовтня 2014 р. відбулося підписання меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством охорони здоров'я і громадськими організаціями, які працюють в сфері охорони здоров'я. Це дозволить полегшити співпрацю з фармкомпаніями в частині узгодження вартості ліків та прискорення процесу постачань до медзакладів.

МОЗ вже уклав договори з держзакупівлю ліків на суму понад 495 млн грн.

Нагадаємо, сьогодні 20 жовтня 2014 р., народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 4459а "Про внесення змін до закону України "Про лікарські засоби" щодо звернення і державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться на митну територію України". Який, за словами прем'єр міністра України Арсенія Яценюка, дасть нам можливість використовувати 509 тис. вакцин БЦЖ, які вже закуплені урядом і чекають постачання в українські лікарні.