ua en ru

МОЗ України прогнозує пік захворюваності на грип вже у новому році

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України прогнозує пік захворюваності на грип вже у новому році. Про це на брифінгу в МОЗ заявив в.о. директора департаменту організації санепіднагляду МОЗ Антон Парусов, передає кореспондент РБК-Україна.
"На даний момент на 49-му тижні 2010 р. у восьми контрольних містах показники захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) знаходяться нижче від епідемічних порогів. Тільки у Вінниці епідпоріг перевищений 24,5% та у Львові - на 21,1%, але ви ж розумієте - наближаються свята - підвищується контактність", - наголосив А.Парусов.
За даними міністерства, за минулий тиждень у 10 контрольних містах центру грипу було зареєстровано 75 тис. 788 хворих на ГРВІ. Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 77,95 випадків на 10 тис. населення, проти 66,48 випадків на минулому тижні. Крім того, у Львові від ускладення внаслідок грипу зафіксований один летальний випадок, минулого року - 500 випадків.
У 2010 р. з грипом госпіталізовані 37 тис. 900 осіб (проти 114 тис. торік). В цілому експерти додають, що ситуація залишається контрольованою, однак буде і надалі спостерігатися зростання показників захворюваності на ГРВІ як в окремих областях, так і в цілому в Україні.