ua en ru

МОЗ повідомило про 46 померлих від грипу

МОЗ повідомило про 46 померлих від грипу Фото: голова Моз Олександр Квіташвілі

Медики прогнозують, що до 24 січня епідпоріг буде подолано

Міністерство охорони здоров'я України констатує 46 летальних випадків від грипу. Про це в ході засідання Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можна було б говорити, що на сьогодні нічого страшного не відбувається у зв'язку з тим, що до рівня епідпорогу ми не дійшли, але на жаль, ми можемо констатувати, що на сьогоднішній день в Україні підтверджені 46 смертей від грипу",- сказав Василишин.

На уточнення кореспондента РБК-Україна він зазначив, що всі 46 смертей офіційно підтверджені.

Незважаючи на те, що при порозі захворювання 58 осіб на 10 тисяч в Україні встановлено середній показник захворюваності - 31,8 осіб на 10 тисяч осіб. У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що до 24 січня поріг буде подолано.

"На жаль, ми можемо прогнозувати, що до кінця поточного тижня досягнемо епідпорогу",- додав він.

Незважаючи на те, що здебільшого хворіють грипом доросле населення, Моз рекомендує припинити навчання в школах.

"Пропонуємо органам влади розглянути питання про доцільність при високих рівнях захворюваності дітей закриття шкіл так як це зробило місто Київ",- підсумував чиновник.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я України, з початку епідеміологічного сезону і по 10 січня в Україні від грипу померли 25 осіб, в тому числі в Києві зафіксовано два смертельних випадки.