ua en ru

МОЗ отримало від ООН 40 меднаборов на 1 млн грн

МОЗ отримало від ООН 40 меднаборов на 1 млн грн
Сьогодні, 19 листопада, відбулася процедура офіційної передачі гуманітарної допомоги від Фонду народонаселення ООН Міністерству охорони здоров'я України, яка містить 40 так званих китів з медичними наборами для надання акушерсько-гінекологічної допомоги на суму 1,1 млн грн.

Сьогодні, 19 листопада, відбулася процедура офіційної передачі гуманітарної допомоги від Фонду народонаселення ООН Міністерству охорони здоров'я України, яка містить 40 так званих китів з медичними наборами для надання акушерсько-гінекологічної допомоги на суму 1,1 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ.

За словами т.в.о. міністра охорони здоров'я Василя Лазоришинця, у найближчий час цей вантаж надійде в лікувальні установи Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької та Полтавської областей, так як саме в цих областях знаходиться найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб, більшість з яких - жінки.

"В цілому ми отримаємо зараз гуманітарну допомогу для обслуговування 3 млн 600 тис. населення. Сюди входять як хірургічні інструменти, так і медикаменти, інфузійні розчини, антибіотики, протизапальні та антисептичні засоби, шприци, венозні катетери та інше", - розповів Лазоришинець.

Як повідомляється, МОЗ України залучив гуманітарну допомогу від міжнародних організацій на загальну суму понад 34 млн грн.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що медустанови Донецька будуть переведені в Красний Лиман, Краматорськ і Слов'янськ (Донецька обл.).