ua en ru

МОЗ відправив на утилізацію 4 млн доз вакцини від поліомієліту

МОЗ відправив на утилізацію 4 млн доз вакцини від поліомієліту Фото: МОЗ відправив на утилізацію 4 млн доз вакцини

4 млн доз вакцини зібрано з усієї України і відправлено на підприємство з утилізації

Міністерство охорони здоров'я відправило на утилізацію 4 млн доз тривалентної вакцини від поліомієліту. Про це 13 липня у ході засідання парламентського комітету з питань охорони здоров'я повідомив заступник директора департаменту громадського здоров'я МОЗ Сергій Платов.

"4 млн доз вакцини зібрано з усієї України і відправлено на підприємство з утилізації за рахунок ВОЗ. Жодної копійки з держбюджету на утилізацію не витрачено", - сказав він.


За словами Сергія Платова, з квітня Всесвітня організація охорони здоров'я прийняла стратегію, згідно з якою тривалентна вакцина більше не буде використовуватися в 153 країнах-членах ВООЗ.

Сергій Платов розповів, що торік в Україну було поставлено 12,5 млн доз вакцин від поліомієліту, у тому числі 1,5 млн доз, які пройшли заморозку. "У зв'язку з тим що виникли неузгодженості з інструкцією вона не використовувалася", - сказав він.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я поки не отримували розпоряджень про необхідність проведення внутрішніх розслідувань стосовно співробітників відомства після затримання заступника міністра Романа Василішина.