ua en ru

МОЗ хоче першочергово вакцинувати групи ризику, які записалися через "Дія"

МОЗ хоче першочергово вакцинувати групи ризику, які записалися через "Дія" Фото: людина у медичній масці (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністерство охорони здоров'я змінить план вакцинації від коронавірусу, щоб першочергово прищепити групи ризику, які записалися через портал "Дія". Наприклад, через цей портал на щеплення вже записалися понад 1500 людей у віці 80+ років.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі каналу "Україна 24".

"Коли ми говоримо про портал "Дія", то ми, перш за все, говоримо і про тих громадян, які записалися, в тому числі входять до груп ризику. До речі, що стосується 80+, то понад півтори тисячі таких людей записалися саме через "Дію". Вони будуть в першу чергу вакциновані", - сказав він.

Водночас міністерство, за словами Степанова, хоче максимально охопити й інші групи ризику, які записалися на вакцинацію через "Дія". Для цього в Україні розгортаються стаціонарні пункти щеплення. Цього тижня запрацює 569 пунктів щеплення, а далі їх кількість планують збільшити до 2500.

"Ми також розглядаємо інші категорії громадян, які входять до груп ризику і також потребують вакцинації. Вони також записалися через портал "Дія". Ми говоримо про внесення змін саме такого плану, щоб максимально зробити охоплення", - додав міністр.