ua en ru

МОЗ: економія коштів на придбання ліків через міжнародні організації складе 60%

МОЗ: економія коштів на придбання ліків через міжнародні організації складе 60% Фото: Ігор Перегінець

Міжнародні організації зараз знаходяться на фінальному етапі підписання договорів

За попередніми даними економія коштів під час закупівель ліків за програмами туберкульоз і онкологія складе від 30% до 60%. Про це на прес-конференції заявив заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Перегінець, передає прес-служба відомства.

"На сьогодні маємо інформацію, що попередньо за програмою онкології, маючи акцепти по 30 препаратів, ми можемо говорити про більш ніж 60% економії коштів порівняно з цінами 2014 року. Важливо відзначити, що перші поставки ми очікуємо вже в цьому місяці, щоб покрити дефіцит необхідних ліків", - заявив Перегінець.

На прес-конференції було відзначено, що тендери ще не закінчені і міжнародні організації зараз знаходяться на фінальному етапі підписання договорів. Детальна інформація щодо кожного препарату, постачальника і ціни буде надана відразу після укладення договорів.

"Ми зламали велику корупційну схему на закупівлях ліків в країні і зменшення ціни в рази деяких препаратів є прямим доказом цього. Я звернуся до правоохоронних органів, аби ті розслідували причини різниці в ціні, адже це все гроші, вкрадені з державного бюджету", - заявив глава парламентського комітету з запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

Нагадаємо, всі закупівлі лікарських засобів в 2016 році Міністерство охорони здоров'я України буде здійснювати через міжнародні спеціалізовані організації.