ua en ru

РФ повинна забезпечити доступ українського консула до Сенцова, - Мін'юст

РФ повинна забезпечити доступ українського консула до Сенцова, - Мін'юст Фото: Олег Сенцов

Сенцова перевели в штрафний ізолятор на 15 діб

Росія повинна забезпечити постійний доступ українського консула до політв'язня Олега Сенцова. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов.

"Після вчорашньої розголосу Олега перевели в ШІЗО на 15 діб. Його сестра Наталя, пише про ймовірність застосування до нього тортур. Тортури заборонені Європейською Конвенцією з прав людини, стороною якої є і Росія. Ні при яких обставинах людина не може бути піддана катуванню, нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню", - написав він.

У зв'язку з переведенням Сенцова в ШІЗО Росія повинна забезпечити постійний доступ українського консула та представників Міжнародного комітету Червоного Хреста для контролю за його станом здоров'я та забезпеченням особистої безпеки.

Після вчорашнього розголосу Олега перевели в ШІЗО на 15 діб. Його сестра, Наталія, пише про вирогідність застосування до...

Опубліковано Sergiy Petukhov 22 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українського політв'язня в РФ Олега Сенцова перевели в штрафний ізолятор.

Якщо російська сторона не відпустить політичних в'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченко, Міністерство юстиції України буде ініціювати розширення персональних санкцій проти причетних до їх утримання російських чиновників.