ua en ru

Мін'юст США проводить розслідування проти Tesla через твіт Маска

Мін'юст США проводить розслідування проти Tesla через твіт Маска Фото: Ілон Маск (flickr.com/Heisenberg_Media)

Проти компанії відкрито розслідування за підозрою у шахрайстві

Міністерство юстиції США проводить розслідування проти компанії Tesla через публічні заяви її керівника Ілона Маска. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на два джерела, знайомих з ситуацією.

Повідомляється, що проти компанії відкрито розслідування за підозрою у шахрайстві. Приводом для цього стало повідомлення в Twitter Маска, в якому він заявив, що розглядає можливий викуп акцій Tesla c ринку (тобто перетворення її в приватну компанію) за ціною 420 доларів. Через це акції Tesla зросли майже на 11%, до 387 доларів.

Як наголошується, в Tesla підтвердили, що представники Мін'юсту вийшли з ними на контакт. В серпні компанія отримала запит на добровільне надання документів для Мін'юсту, на який була надана відповідь.

"Ми не отримували повісток, прохань про дачі показань або інформації про будь-які процесуальні дії. Ми поважаємо бажання Мін'юсту отримати інформацію про це і впевнені, що ситуація швидко вирішиться, коли вони розглянуть всю отриману інформацію", - наводить Bloomberg повідомлення компанії.

За словами джерела Bloomberg, розслідування може затягнутися на місяці, а в підсумку прокурор може відмовитися від пред'явлення звинувачень, нагадує агентство.

На тлі повідомлення Bloomberg акції Tesla впали на 4,4%, до 282 доларів.

Крім того, своє розслідування проти Tesla веде Комісія з цінних паперів і бірж США. За інформацією Bloomberg, в комісії зацікавилися обгрунтованістю заяв Tesla про виробничі цілях і запланованих обсягах продажів автомобілів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що займає посаду віце-президента з міжнародних фінансів та операціями у Tesla Джастін Маканир покинув свій пост.