ua en ru

Мінюст погодив проект ратифікації УА з ЄС і очікує, що МЗС направить його Порошенко

Міністерство юстиції України погодило проект ратифікації угоди про асоціацію з Європейським союзом, і очікує, що Міністерство закордонних справ направляє його Президентові України Петру Порошенку.

Міністерство юстиції України погодило проект ратифікації угоди про асоціацію з Європейським союзом, і очікує, що Міністерство закордонних справ направляє його Президентові України Петру Порошенку. Про це на засіданні комітету Верховної Ради з європейської інтеграції повідомив директор департаменту МЗС з ЄС Всеволод Чєнцов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується підготовки закону як такого, ми отримали погодження від усіх міністерств, тобто технічно, якщо ізольовано розглядати це питання, то пакет для ратифікації готовий. Кілька днів тому ми отримали погодження від Міністерства юстиції", - розповів Чєнцов.

Таким чином, пакет для ратифікації для внесення в парламент повністю готовий.

У той же час представник Мін'юсту Ольга Степанішина повідомила, що сьогодні всі процедури виконані: "Тепер треба, щоб МЗС внесло пропозицію на ратифікацію Президентові України".

В свою чергу Чєнцов додав, що тепер треба вирішити ратифікувати угоду відразу або брати до уваги інші фактори, в тому числі фактори, пов'язані з РФ.

"Моє розуміння таке, безумовно, факт агресії РФ і відповідно заходи української влади, витрати, пов'язані із захистом території повинні враховуватися. Якщо Україна йде на лібералізацію торгівлі, зменшується тариф, то і зменшується надходження у державний бюджет, це все треба враховувати", - додав він.