ua en ru

В Мін'юст РФ поки не надходило звернення від України про екстрадицію Савченко

В Мін'юст РФ поки не надходило звернення від України про екстрадицію Савченко Фото: у Мін'юст РФ поки не надходило звернення від України про екстрадицію Надії Савченко

Питання обміну іноземців, засуджених в РФ, на засуджених на території іноземних держав громадян РФ не входить до компетенції Мін'юсту

В Міністерство юстиції Російської Федерації поки не надходило звернення від України про екстрадицію української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомили в прес-службі російського відомства, повідомляє "Інтерфакс".

"Станом на 23 березня, звернень про передачу Савченко в Мін'юст Росії не надходило", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, у відомстві відзначають, що в разі надходження такого клопотання, воно буде розглянуто відповідно до положень Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року і Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації.

Як повідомляється, у РФ органами, відповідальними за виконання зобов'язань щодо передачі засуджених осіб, є Мін'юст, ФСВП і федеральні суди. Однак, питання обміну громадян іноземних держав, засуджених російським судом, на засуджених на території іноземних держав російських громадян не входить до компетенції Мін'юсту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Донецький міський суд Ростовської області (Російська Федерація) виніс вирок українській льотчиці Надії Савченко - 22 роки позбавлення волі.