ua en ru

Україна позиватиметься до РФ через незаконний видобуток копалин, - Тука

Україна позиватиметься до РФ через незаконний видобуток копалин, - Тука Фото: Георгій Тука ("УНІАН")

Наразі Україна збирає докази злочинної діяльності РФ

Міністерство юстиції та Міністерство закордонних справ готують судовий позов проти Російської Федерації за незаконний видобуток корисних копалин в територіальних водах України неподалік окупованого Криму. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз Мін'юст та МЗС готують цивілізований позов проти держави РФ і суми там будуть з дев'ятьма нулями", - заявив Тука.

За його словами, наразі Міністерство з питань тимчасово окупованих територій займається збором доказів фактів незаконного видобутку українських копалин у визнаних всім світом територіальних водах економічної зони України.

"Якщо ви пам'ятаєте нещодавній гучний випадок з українським прикордонним катером, який був атакований російськими літаками - то це один із дуже яскравих прикладів, чим саме займається наше міністерство. Ця акція була очолювана і ініційована саме нами. Мета акції - отримання фактів", - зазначив Тука.

Нагадаємо, російська компанія "Державне унітарне підприємство" Чорноморнафтогаз ", яка незаконно привласнила українські активи після анексії Криму, щорічно видобуває на шельфі Чорного моря 2 млрд кубометрів газу.