ua en ru

Мін'юст та Держфінмоніторинг обмінюватимуться даними щодо фінансових операцій нотаріусів та адвокатів

З метою запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, Міністерство юстиції та Державний комітет фінансового моніторингу обмінюватимуться інформацією щодо фінансових операцій, що здійснюються нотаріусами, адвокатами та іншими особами, які надають юридичні послуги. Відповідний спільний наказ двох відомств підписали міністр юстиції Олександр Лавринович та голова Держфінмоніторингу Сергій Гуржій, повідомляє прес-служба Мін'юсту України.

Як повідомив міністр юстиції О.Лавринович, згідно з наказом Мін'юст отримуватиме від Держфінмоніторингу дані щодо фінансових операцій нотаріусів та адвокатів, що підлягають фінансовому моніторингу, статистичні дані щодо помилок допущених при поданні інформації про фінансові операції, виявлені факти порушень тощо.

Мін'юст використовуватиме інформацію, отриману від Держфінмоніторингу, при здійсненні нагляду за нотаріусами та адвокатами щодо дотримання ними вимог законодавства.

О.Лавринович також повідомив, що наразі спільний наказ Мін'юсту та Держфінмоніторингу проходить державну реєстрацію. Документ набере чинності через 10 днів після держреєстрації.