ua en ru

МінТОТ запропонувало ввести санкції проти 6 хімкомпаній за діяльність в Криму

МінТОТ запропонувало ввести санкції проти 6 хімкомпаній за діяльність в Криму Ілюстративне фото (facebook.com/MinistryforTOTandIDPs)

Проект введення санкцій відправлений на узгодження уряду

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України виступило з пропозицією ввести санкції проти компаній, що пов'язані з виробництвом і реалізацією хімічної продукції на території окупованого Криму. Про це повідомляє МінТОТ на своїй сторінці Facebook.

У міністерстві планують внести в чорний список такі компанії, як Летан Інвестментс Лімітед (Кіпр), Охна Холдінгс Лімітед (Кіпр), Титанактив (РФ), Центр оптимальних технологій (РФ), Хімкомснаб (РФ), Толексис Інтерпрайзис ейдж (Швейцарія).

"Хімічна продукція виготовлена в порушення встановленого правового режиму тимчасово окупованих територій з використанням незаконно видобутих корисних копалин з надр, які належать виключно українському народу, зокрема природного газу і води з підземних джерел, а саме виробництво такої продукції загрожує життю і здоров'ю громадян України як на підконтрольних, так і на окупованих територіях", - заявили в МінТОТ.

В даний час проект про введення санкцій відправлений до органів державної влади на погодження. Його має розглянути РНБО і уряд України.

Також у міністерстві нагадали, що виробник хімпродукції в Армянську Титанові інвестиції вже перебуває під санкціями.

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти Китаю за угоди з РФ. Нові санкції введені через придбання винищувачів Су-35 і комплекси С-400.