ua en ru

США ввели нові санкції проти Китаю за угоди з РФ

США ввели нові санкції проти Китаю за угоди з РФ Фото: комплекс С-400 (mil.ru)

Нові санкції введені через придбання винищувачів Су-35 і комплекси С-400

Влада США ввела санкції проти департаменту підготовки військ і постачання Центральної військової ради КНР, які здійснили покупку винищувачів Су-35 і зентитно-ракетних комплексів С-400 у РФ. Про це повідомляє Washington Examiner.

США вперше ввели вторинні санкції в рамках "російської" санкційної програми проти іноземної особи за співпрацю з РФ. Під дані санкції потрапив Департамент розвитку та обладнання китайській армії і його директор Лі Шанфу, що тепер внесені в санкційний список OFAC Мінфіну США. Їх активи в юрисдикції США підлягають блокуванню.

Також на адресу китайського оборонного відомства тепер заборонено постачати технології і продукцію американського походження, а також закритий доступ до валютних операцій в юрисдикції США.

Повідомляється, що такі ж санкції можуть бути введені і проти Індії, Туреччини, Катару та інших потенційних покупців російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США застосували санкції до глави військової ради Китаю через угод з Росією. Банківські рахунки Шанфу в США будуть заморожені, усі банківські операції з потрапившим в чорні списки департаментом будуть заблоковані.