ua en ru

За минулу добу бойовики 61 раз обстріляли позиції сил АТО

За минулу добу бойовики 61 раз обстріляли позиції сил АТО Фото: ситуація в зоні АТО

Бойовики порушували режим тиші, використовуючи заборонене мінськими угодами озброєння

За минулу добу бойовики 61 раз обстріляли позиції українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції (АТО).

На Луганському напрямку терористи 29 разів порушили режим припинення вогню. З мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО в районах Новоолександрівки, Кримського, Богуславського, Новозванівки, а в Попасній бойовики застосували також ствольну артилерію калібру 122 мм

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 провокації проти сил АТО. Українські позиції поблизу Гранітного, Новотроїцького, Павлополя і Талаківки окупанти обстрілювали з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї, а за Мар'їнкою вели вогонь з мінометів і ствольної артилерії калібру 122 мм. По Водяному та Лебединському бойовики вели вогонь з 152-мм артилерії. У Широкіно і Красногорівці вели вогонь ворожі снайпери. Також ворог застосовував в цих районах міномети калібру 120 мм, кулемети і стрілецьку зброю.

Найменше обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку. В Зайцевому і Новгородському супротивник використовував стрілецьку зброю, кулемети і гранатомети, в Луганському та Верхньоторецькому - міномети калібру 82, а в Троїцькому, крім мінометів калібру 120 мм, ворог здійснив обстріл також з артилерії.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 17 жовтня 2016 року За минулу добу російсько-окупаційні війська 61 раз ві...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 16 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, в зоні проведення АТО на Донбассе15 жовтня 2016 року в результаті бойових дій ні один український військовослужбовець не загинув, двоє отримали поранення.