ua en ru

Мінвуглепром: В 2011 р. необхідно виділити з держбюжету на капремонт об'єктів соцінфраструктури 500 млн грн

На капремонт об'єктів соцінфраструктури та передачі їх з державної у комунальну власність в 2011 р. необхідно виділити з держбюжету 500 млн грн, повідомляє прес-служба Мінвуглепрому України.

Для виконання цього заходу в терміни, зазначені в програмі економічних реформ Президента України, необхідно вже у 2011 р. виділити в державний бюджет України на ці цілі 210 млн грн.

У 2010 р. кошти залучаються за наступними напрямками:

1) програма державно-приватного партнерства між компанією ДТЕК і державними вуглевидобувними підприємствами - 520 млн грн.;

2) фінансовий лізинг - 2,2 млрд грн. На сьогодні вже залучено й проведено відповідні тендерні процедури щодо закупівлі ГШО на загальну суму близько 570 млн грн.

3) інвестиційний фонд учасників оптового ринку вугільної продукції України - 500 млн грн. На сьогодні з фонду вже профінансовано кілька галузевих проектів із введення в експлуатацію нових забоїв на загальну суму 300 млн грн.

4) триває співпраця з Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки в частині реалізації інвестиційних проектів у вугільній галузі. Китайською стороною вже відібрано 3 проекту з реконструкції та технічного переоснащення шахт, орієнтовною вартістю 120 млн дол., а саме: шахта "Новопавлівська"; шахта "Шахтарська-Глибока"; шахта ім. Мельникова.