ua en ru

Мінтранс РФ рекомендує авіакомпаніям скасувати рейси в Санкт-Петербург

Міністерство транспорту (Мінтранс) Російської Федерації рекомендує авіакомпаніям скасувати рейси в Санкт-Петербург для нормалізації роботи аеропортів. Про це журналістам повідомив глава відомства Ігор Левітін. За його словами, перевезення пасажирів на відстань до 1,5 тис. км може взяти на себе залізничний транспорт.

"Ми рекомендували авіакомпаніям скасувати рейси в Санкт-Петербург", - сказав І.Левітін, уточнивши, що Федеральна пасажирська компанія (ФПК) підтверджує наявність 2 тис. місць і готовність оперативно вивезти людей в Санкт-Петербург. За словами глави Мінтрансу, "Аерофлот" частково вже скасував рейси до Петербурга.

"Ми вважаємо, що 1-1,5 тис. км - це може перевезти залізниця", - сказав він. Міністр уточнив, що ФПК планує близько 400 додаткових поїздів - це пов'язано не тільки з проблемами на авіатранспорті, а й із зимовою програмою в цілому.

Крім того, авіакомпанії "Аерофлот" і S7 ("Сибір") скасовують внутрішні рейси, повертаючи гроші за квиток пасажирам. За попередніми даними, "Аерофлот" сьогодні скасовує 32 рейсу, S7 - 35. Для того, щоб розвантажити аеропорт Домодєдово, авіакомпанія "Оренбурзькі авіалінії" сьогодні і 29 грудня переводить 12 своїх рейсів в Шереметьєво, а UTair попросили з завтрашнього дня переказати внутрішні рейси з Домодєдово у Внуково.

За словами І.Левітіна, в аеропортах в найближчі кілька годин будуть встановлені довідкові стійки "Аероекспрес" і Федеральної пасажирської компанії, а також стійки для здають авіаквитки і бажаючих придбати залізничні квитки.

Міністр також повідомив, що протягом найближчих кількох годин авіакомпанії повинні представити оновлений графік внутрішніх рейсів на період до 31 грудня 2010 р.