ua en ru

Мінспорту Франції закликало РФ "заблокувати" футбольних хуліганів

Мінспорту Франції закликало РФ "заблокувати" футбольних хуліганів Фото: французький міністр спорту закликав Росію знешкодити футбольних фанів

Марсельська поліція провела перевірку в готелі, де проживають російські фанати

Міністр спорту Франції Патрік Каннер звернувся до російської влади з проханням "заблокувати" футбольних фанатів, які брали участь у заворушеннях 11 червня напередодні матчу збірних Росії й Англії на Євро-2016 в Марселі і після його закінчення. Звернення він виклав у своєму Twitter.

"Наші англійські друзі заблокували 3 тис. хуліганів. Просимо Росію зробити те саме. Така поведінка неприпустима. Я дуже радий, що УЄФА пригрозив порушникам серйозними санкціями. Ми не дозволимо їм заважати проведенню турніру в нашій країні", - написав Каннер.

Голова Всеросійського об'єднання уболівальників Олександр Шпригін повідомив у Twitter, що раніше в понеділок, 13 червня, поліція приїздила з перевіркою в готель, де на час чемпіонату Європи поселилися представники об'єднання.

"Вдень в готель, де проживає ВОУ, приїжджали 40 поліцейських з автоматами, вривалися в кімнати, переписали документи, всіх відфотографували", - написав Шпригін.

Нагадаємо, двом російським футбольним уболівальникам, затриманим в результаті сутичок у Марселі 11 червня на Євро-2016, пред'явлені адміністративні звинувачення, протягом двох днів вони, ймовірно, повернуться на батьківщину.