ua en ru

Мінсоцполітики підтримує зниження ставки єдиного соцвнеску до 15%

Міністерство соціальної політики та праці виступає за зниження ставки єдиного соціального внеску до 15%. Про це в ході сьогоднішньої прес-конференції заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає кореспондент РБК-Україна.

На прохання висловити своє ставлення до можливого зниження ставки єдиного соціального внеску до 15%, Королевська зазначила: "Ставлення до цього в мене, звичайно, позитивне, тому що я дуже добре розумію, що коли навантаження на фонд заробітної плати - понад 60%, то багато зарплат у нас виплачуються в конвертах, тому що економічно не вигідно підприємствам легалізувати повну зарплату, і я вважаю, що зменшення дало б можливість легалізувати фонд заробітної плати в країні і це також дало б нам додаткові надходження до пенсійного фонду".

"Я вважаю, що це була б дуже хороша практика щодо створення умов, коли легально платити зарплату буде вигідніше, ніж нелегально", - також додала міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд планує внести до Верховної Ради законопроект про зниження ставки єдиного соціального внеску до 15%. На даний момент його ставка становить від 34,7% до 49,7%, в залежності від класу професійного ризику виробництва.

Читайте також: ДПСУ пропонує знизити ставку ЄСВ в Україні до 15%